Prestationstester via blodprov kan genomföras hos flera hälsoföretag i Sverige. De har samarbete med olika sjukhus och vårdföretag som utför själva blodprovet varpå det skickas på analys. För personer som tränar kan det därmed vara ett sätt att ha koll på hur kroppen förändras över en längre träningsperiod. 

Boka online – Gör testet på plats

Prestationstest beställs via ett hälsoföretags hemsida. Där går det att läsa om vad som ingår, pris och vilka olika platser som proverna kan tas på. Priset beror på hur stort prov som önskas. Ett av de företag som erbjuder detta prov tar ca 2000 kr för testet som då kallas för ”Stora prestationstestet”. 

När en beställning sker väljs även var i Göteborg man vill genomföra provtagningen. Därefter kommer remiss att skickas till just denna plats vilket gör att man själv kan gå dit under drop-in tider och ta provet. 

Proverna skickas på analys och när detta är utfört meddelas det till provtagaren varpå resultatet nås genom att logga in på hälsoföretagets webbplats. 

Hos många av dessa provtagningsplatser går det alltså inte beställa prestationstest på plats. Det krävs en remiss från antingen en hälsocentral eller ett hälsoföretag. För att få testet krävs alltså att man beställer det online via företag som analyserar och hanterar dessa prover. 

Gratis via hälsocentral vid hälsoproblem

Prestationstester är något som inte ingår i den allmänna sjukvården så länge som personen anser sig vara allmänt frisk. Det är därmed något som bokas privat och som även bekostas helt av personen som beställer tjänsten. 

Har man däremot hälsoproblem bör hälsocentralen kontaktas varpå olika prover kan ske helt gratis. Men det är i detta fall en läkare som avgör vilka prover som ska tas. 

Önskas privat kontroll via blodprov erbjuder ett av de privata hälsoföretagen hälsoundersökning i Göteborg på följande platser. 

Unilabs Arkadklinik

Unilabs ligger på Fredsgatan 3 i centrala Göteborg. Mottagningen hittas på tredje våningen i byggnaden. Generellt har de öppet 8 – 12 och 13 – 16 men kring storhelger kan andra öppettider förekomma. Dagar före röda dagar stänger kliniken 15.00. 

(Från juni 2019 har däremot inte Unilabs längre samarbete med detta hälsoföretag vilket innebär att några fler hälsokontroller inte kan utföras via dem.)

Carlanderska Sjukhuset

Carlanderska Sjukhuset ligger på Carlandersparken 1. Mottagningen för provtagning hittas på entréplan. Skyltar finns från entrén som tydligt visar vägen. 

Även här sker drop-in provtagningar efter att ett prov har beställts online. Detta på måndagar till torsdagar 7:30-17 samt på fredagar 7:30-12.00. Dagar före röda dagar är det förkortade öppettider. Besök hemsida eller kontakta sjukhuset vid dessa tillfällen för att få veta öppettider.

Här kan du ta prestationstester i Göteborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *