Ishockey i Göteborg

När det gäller ishockey i Göteborg så har vi bland annat det kända laget Frölunda Indians. Detta lag har funnits i 70 år och du kan se många av deras matcher på sportkanaler på tv. Detta eftersom de deltar i SHL. Om du vill se dem in action på riktigt så kan du ta dig till Göteborg och Scandinavium som är deras hemarena. I Göteborg hittar vi även Göteborgs Ishockeyförbund. Dessa står bakom bland annat GP Pucken och Göteborg Ishockey Cup.

Göteborg Ishockey Cup

Göteborg Ishockey Cup är världens största turnering för U-14 lag, födda 2002 eller senare. Här deltar 48 lag från olika länder. Denna turnering har tidigare gått under namnen Magnus Cup, TV 21 Cup, KRAFT CUP & SCANDIC HOTELS CUP. Göteborg Ishockey Cup anordnas av Göteborgs Ishockeyförbund i samarbete med Hotel Gothia Towers.

GP Pucken

GP Pucken är Sveriges största och äldsta ishockeyturnering för ungdomar. Varje år deltar ungefär 3 000 killar och tjejer i åldern 10-13 år. Dessa kommer från olika platser i Sverige så som från Bohuslän, Dalsland, Göteborg, Halland och Västergötland. Det är kring 160 lag som deltar i denna cup. Den har funnits i 61 år och är en turnering som anordnas av Göteborgs-Posten och Göteborgs Ishockeyförbund

Världsmästerskapet i ishockey för herrar 2002

Göteborg har stått värd för ett VM i ishockey tillsammans med Karlstad och Jönköping och det under 2002. Detta var det 66:e världsmästerskapet i ishockey. Den ishall som användes i Göteborg var Scandinavium.

Scandinavium

Scandinavium är en inomhusarena som används till bland annat ishockey. Frölunda HC, eller Frölunda Indians som de kallas har den som sin hemarena. Dessutom har VM i ishockey spelats här 2002. Publikrekordet vid ishockey här har varit 14 044 personer. Scandinavium är en anpassningsbar arena vilket gör att den även används till konserter, musikaler, och hästtävlingen Göteborg Horse Show. Dessutom har Scandinavium stått som värd för Eurovision Song Contest, 1985. Arenan ligger centralt i Göteborg och i dess närhet hittar du Ullevi, Svenska mässan, Världskultursmuseet, Universeum och Liseberg.

Besök Göteborg

Göteborg har bra mycket mer än bara ishockey att erbjuda. Som ovan nämnt finns det flera bra besöksmål i närheten av Scandinavium. Om du planerar att åka till Göteborg för att se på ishockey så är det en smart idé att boka in ett hotell på hotellscandinavium.se och stanna ett par dagar. Det gör att du hinner uppleva mer av staden och dess sevärdheter.