År 2012 slogs portarna upp för Nordens störta sportbutik i Grebbestad strax utanför Göteborg. Även om det finns ett flertal sportbutiker inne i Göteborg så är det inte ovanligt att kunderna kommer härifrån för att ta del av det utbud som denna gigantiska butik erbjuder.

Utöver ett ovanligt stort utbud valde Sportshopen även tidigt att satsa på kundbekvämlighet. I en intervju till GP några dagar innan invigningen sa ägaren Reinert Sörensson:

har man åkt långt så vill man ha gott kaffe när man kommer fram. En förbannad kund är ingen bra kund. Och är toaletterna fräscha är det någonting man kommer ihåg”

Med tanke på att Grebbestad inte är en stor ort på västkusten är det tydligt att man valt att få en så stor kundkrets som möjligt. De kunder som åker långt ska välkomnas med gott kaffe innan man börjar handla.

Men det är inte bara kaffe som gör att många stannar här flertalet timmar. Direkt innanför entrén möts barnen av ett flera våningar högt lekland vilket självklart bjuder in till lek för de som har behov av att göra av med energi. Precis mitt inne i butiken finns en ”lekplats” till. En skateboardramp för de som klarar av att hantera en skateboard och vill visa upp sina färdigheter. Ytterligare energi kan fås i caféet som har godsaker och smörgåsar.

Utbud

Med den yta som erbjuds är det inte svårt att få in produkter från ett stort antal kända märken till både unga och gamla. De skriver själva att de erbjuder ”det största sortimentet av de bästa märkesvarorna……Oavsett aktivitet eller plånbok hittar du alltid det du söker och ofta lite till”

Bland de märken som har ett stort utbud av sportprodukter finns bland annat Nike och Adidas. Men de har även specialiserade märken som har sin profession inom ett betydligt smalare område. Så oavsett om man söker träningskläder från Adidas eller avancerad funktionstextil från Back on Track är chansen stor att man hittar vad man letar efter.

Genom att ha ett flertal olika märken skapas en bredd gällande prisnivå. Det går att köpa ett par träningsbyxor för någon hundralapp – men man kan lika gärna betala betydligt mer.

Nu även med Ställplats

Räcker det med en dag på SportShopen för att hinna med att köpa alla de produkter som önskas? Kanske – kanske inte. För att möta kundernas behov har företaget skapat en uppställningsplats för husbilar. Under högsäsong kostar det 200kr per dygn och under lågsäsong 150kr. Utöver det tillkommer 50kr för el. Högsäsongen sträcker sig mellan 15/6 och 15/8. Biljett kan köpas i receptionen och om den är stängd går det att swischa till 123 551 05 73 och ange referensnummer i framrutan. (Annars kan det bli böter).

Även om man inte har tänkt att handla på Sportshopen alla dagar så utnyttjar många gäster denna möjlighet till billig ställplats. Härifrån är det sen inte långt till stranden och andra klassiska semesteraktiviteter.

Från idé till verklighet

Idén till den 14000kvm stora butiken föddes ungefär sex år innan man kunde välkomna de första besökarna. Helt lätt har det inte varit att få igenom projektet berättar Sörenson i intervjun och berättar bland annat om banker som inte velat ge lån och överklagan på bygglov m.m.

Men efter mycket om och med stod så den nionde butiken inom kedjan Sportshopen uppe. En butik som alltså då var Nordens största sportbutik. Välkommen till en digital guidning (se nedan)

Nordens största Sportbutik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *