Rasmus Lindgren vill flytta till Göteborg

Rasmus Lindgren, hyllad lagkapten i den Nederländska fotbollsligan vill nu flytta hem till Sverige.   – Göteborg och lag som BK Häcken och Blåvitt är intressanta, säger han till GT.

Rasmus, som är från Landskrona ursprungligen, har spelat utanför Sverige sedan 2003 i lag som Red Bull Salzburg, Groningen och Ajax. Groningen var den klubb där han stannade längst.

– De vill förlänga mitt kontrakt, men jag sa tack men nej tack. Målet är nu allsvenskan som jag aldrig spelat i. Jag är i väldigt bra form och vill åka hem till Sverige för att prestera, inte bara för att spela av de sista åren. Jag har säkert 4 -5 år kvar, säger Rasmus, som i söndags hyllades med stående ovationer av de 22 000 åskådarna under sin avskedsmatch för Groningen.

”Är ganska populär”

– Det var en speciell dag. Vi har playoffspel kvar, med det där var ju sista matchen i serien. Sjukt att jag fick göra 2 mål då. Det var första gången det hände under en och samma match. Jag är ganska populär i Groningen, så det är jättekul.

Rasmus har under den största delen av sin karriär spelat som mittfältare. De senaste ett och ett halvt åren har dock spelat längre ner på planen som mittback.

– Det är som mittback jag spelar bäst, och jag trivs väldigt bra i den rollen.

På GT:s fråga om hur viktiga pengarna är vid en flytt till Allsvenskan, svarar han att det är publikkulturen snarare än ekonomin som är en faktor.

– Det är inte för pengarna som jag vill flytta till allsvenskan, i såna fall hade jag flyttat någon annanstans. Det är trycket runtom allsvenskan som lockar mig, inte pengarna. Det är härligt drag och mycket publik. Men det ska ändå vara en bra klubb och jag kommer inte flytta till Sverige för vilket pris som helst.

Andra sportsliga nyheter i Göteborg

  • Sportapp av göteborgare växer lavinartat – Patrik Arnesson, som jobbade på en webbyrå i Göteborg har skapat en fotbollsapp, Forza Football, som idag har över 3 miljoner användare. Detta har även fått ett flertal andra webbyråer att öppna upp ögonen för appverksamheten. Många företag har hittills enbart satsat på hemsida och att ha den mobilanpassade. Men med allt större engagemang inom appar så lär vi snart se minst mer än webbyrå i Göteborg som blir kända för sin appverksamhet.
  • Superarena byggs – Ny arena som ska slå ut klassiska Scandinavium kommer att stå klar hösten 2017.
  • Fler tar jägarexamen – Om jakt ska klassas som sport eller inte är diskuterbart men en sak är i alla fall klar. Betydligt fler väljer att ta jägarexamen i Göteborg. Intensivkurser som erbjuds i och runt omkring staden har märkt av en tydlig skillnad mot tidigare år.
Rasmus Lindgren vill flytta till Göteborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *