Skridskoåkning i Göteborg

Göteborg är en sportstad av rang. En av de sporter som kanske ibland hamnar i skymundan mot exempelvis Fotboll och Ishockey, är skridskoåkning. När det kommer till skridskor finns det en rad olika sporter att syssla med. Ishockey må vara en av dem, men även konståkning, långfärdsåkning kan utövas i Göteborg. Det finns givetvis också möjlighet att åka bara för att det är kul.

Kom ihåg att bära rätt kläder. Tar du med dig de små finns till exempel barnmodeller av vinterkjolar att välja mellan, eller sköna termobyxor som gör att hela familjen kan njuta längre av skridskoåkningen.

Var kan man åka?

Det finns flera alternativ att välja mellan för den som vill åka skridskor i Göteborg. Du behöver inte vara med i en klubb nödvändigtvis, då många av stadens ishallar möjliggör åkning på egen hand.  Till exempel:

Askims Ishall

Askims Ishall öppnar den i slutet av oktober på året, och har öppet för egen åkning mellan 9 – 12, 9 – 14 eller 12 – 14:30, beroende på veckodag. Om du vill spela med puck och klubba kan du göra det på måndagar mellan 12 – 14.

Hedens Isbana

Hedens Isbana har lite generösare öppettider än Askims Ishall. Hallen har som regel öppet mellan 9 och 16 med vissa avbrott, och på tisdagar och fredagar även på kvällarna. Dock får du inte använda puck, boll och klubba här. Värt att notera är att isbanan öppnar ganska sent, 13:e december (2018).

Angered Arenas ishall

Den här ishallen har ganska snåla öppettider för egen skridskoåkning. Det är endast torsdagar, fredagar och söndagar som gäller. Vill man åka med puck och klubba kan det göras mellan 13 och 14:30 på söndagar.

Åkning utanför angivna tider

För den som vill åka utanför de angivna tiderna finns det möjlighet att göra det. Dock krävs då att man hyr ishallen för en timtaxa. Det här är kanske inte aktuellt för enskilda familjer eller privatpersoner, utan kan snarare vara något för till exempel föreningar eller företag. Vad det kostar och vilka anläggningar som kan bokas kan hittas på kommunens hemsida. Därifrån kan även själva bokningen ske.